23948sdkhjf

Snart kan algbonden skörda

Börsnotering och friska miljoner ska hjälpa Simris Alg, som nu mångdubblar produktionen, att få spinn på den internationella försäljningen av omega-3-olja
50 miljoner kronor ska in i Simris Alg inför bolagets stundande börsnotering.

Simris Alg, som före nyemissionen värderas till cirka 125 miljoner kronor, ska använda kapitaltillskottet till att bygga ut produktionen och stärka marknadsföringsinsatserna på den internationella marknaden.

Vd Fredrika Gullfot, som kallar sig för algbonde, grundade Simris Alg 2011. Sedan 2012 bedrivs produktion av omega-3-olja från industriellt odlade alger på Österlen. Anläggningen tillhörde tidigare frötillverkaren Hammenhög.

Just nu pågår en utbyggnad av algodlingen. Till sommaren kommer produktionen att mångdubblas, säger Fredrik Gullfot till Dagens Industri.

— I augusti ska den storskaliga försäljningen vara på plats och det är först då vi kommer att ha skördat några större volymer att sälja. Inför det ska vi sätta upp en e-handelsplattform och på sikt också ha en detaljhandelsstrategi på plats för marknaderna i bland annat Storbritannien, Sydkorea och USA på plats, säger Fredrika Gullfot till Dagens Industri.

Utöver de 50 miljoner kronor som emissionen kommer att inbringa har Simris Alg hittills tagit in 68 miljoner kronor i externt kapital. 41 miljoner togs in under 2015.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078