23948sdkhjf

Orkla inför saftpant

Orkla gör som Axfood och inför pant på saftflaskor.
I höstas gick Axfood i bräschen och införde på frivillig väg en pant på 1 krona för enlitersförpackningar av saftmärket Premier.

Läs också: Axfood inför saftig pant

Nu hakar Orkla Foods på. Samtliga produkter från varumärkena Bob och Fun Light, 31 till antalet, kommer från och med april att ingå i retursystemet.

— Som marknadsledande på saft och koncentrerad dryck vill vi ta ansvar och driva utvecklingen av en mer hållbar livsmedelsbransch. Om vi gemensamt lyckas återvinna mer plast i kretsloppet behöver inte lika mycket ny plast produceras, säger Agneta Påander, csr-direktör på Orkla Foods Sverige, i ett pressmeddelande.

På Returpack jublas det.

— Vi ser väldigt positivt på att en så stor aktör som Orkla Foods Sverige väljer att frivilligt ansluta sig till pantsystemet. Det visar vilken kraft pantmärket har som hållbarhetsmarkör. Vi har haft flera förfrågningar från saftproducenter om att ansluta sig till vårt system, och sedan en tid har det även varit möjligt. Nu ser vi fram emot att tillsammans med Orkla Foods Sverige ytterligare öka återvinningen och få svenskarna att panta mera, säger Bengt Lagerman, vd på Returpack, i en kommentar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.487