23948sdkhjf

Säljförbud för skånskt köttföretag

4,5 ton kött från charkföretag stoppas av Livsmedelsverket.
Sedan årsskiftet kontrollerar och upptäcker Livsmedelsverket brister i spårbarhet på kött, en uppdrag som aktualiserades i samband med höstköttskandalen i början av 2013.

I slutet av förra veckan rapporterade Ekot att Livsmedelsverket funnit ett större parti kött av oklart ursprung i ett fryshus tillhörande ett charkföretag i mellersta Skåne. 4,5 ton kött, troligen nöt- och fläsk, har nu stoppas nu för försäljning.

— Det är genom spårbarhet vi vet att livsmedlet varit under kontroll. Så vi vet att det är kött från veterinärbesiktigade djur och att det inte finns farliga bakterier eller djurläkemedel i köttet, säger statsinspektör Louise Nyholm, till Ekot.

Louise Nyholm väntar sig fler saluförbud framöver.

— Så är det. Vi har tidigare jobbat mest med hygienfrågor, alltså att det inte finns bakterier eller annat farligt i köttet. Nu arbetar vi även med detta efter fått ett sådant uppdrag från regeringen. Allt har sin början i hästköttskandalen och hela Europas livsmedelskontroll står på tå nu. Och vi lär oss av varandra och skaffar oss bättre metoder och då kan vi också hitta sådant här, säger hon till Ekot.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.875