23948sdkhjf

Ica drog in 113 miljoner mjölkkronor

Över förväntan när Ica summerar kundernas bidrag till svenska mjölkbönder.
Sedan 21 september förra året har Ica-kunder haft möjlighet att betala en extra "mjölkkrona" när de handlar vissa förpackningar med mjölk och ost i någon av kedjans butiker.

Enligt Ica, och samarbetspartnern LRF, var kampanjen en akutinsats skapad för att stötta svenska bönder i en tuff ekonomisk situation till följd av mjölköverskott på den internationella marknaden.

Läs också: Krisinitiativ från Ica ska ge 100 miljoner till mjölkbönder

Efter sex månader avslutas nu initiativet. Sammanlagt har 113 356 200 kronor gått till svenska mjölkproducenter, varav 25 miljoner direkt från Ica.

Det är mer än vad Ica hade räknat med.

— Mjölkkronan var en tillfällig krisåtgärd för att lindra i ett akut läge, och tack vare det stora engagemanget hos ICA-butikerna och kunderna har vi kunnat överträffa våra förväntningar på 100 miljoner kronor. Men tyvärr är inte krisen över, och vi måste tillsammans med mejerierna och andra intressenter diskutera hur vi kan hitta mer långsiktiga lösningar som säkerställer en hållbar ersättning till de svenska bönderna. På Ica arbetar vi bland annat med ett program för att öka försäljningen av svenska mejeriprodukter, säger Ica Sveriges vd Anders Svensson, i ett pressmeddelande.

Läs också: Mjölkkronan från Ica = 7 öre

Enligt Ica beräknas mjölkkronan ge 28 000 kronor extra per mjölkgård som ingår i systemet.

Kommunerna där Ica-kunderna bidragit med mest

Stockholm
Uppsala
Umeå
Göteborg
Västerås
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062