23948sdkhjf

De är branschens mest hållbara

Saltå Kvarn slår konkurrenterna i stor undersökning om företags miljöansvar och socialt ansvarstagande.
Enligt svenska folket är Saltå Kvarn det mest hållbara livsmedelsföretaget i Sverige. Det enligt mätningen Sustainable Brand Index 2016, där ett riksrepresentativt urval av 10 000 konsumenter som har bedömt hur Sveriges 265 största varumärken presterar inom miljöansvar och socialt ansvarstagande.

— Att vi rankas så högt bland landets största, mest känd och resursstarka varumärken är både anmärkningsvärt och glädjande. Särskilt eftersom vi inte lägger pengar på konventionella reklamkampanjer och liknande. Vi tycker det här visar att konsumenter både uppfattar och uppskattar ett trovärdigt hållbarhetsarbete som verkligen genomsyrar hela företaget och inte bara vissa produkter och tjänster, säger Saltå Kvarns marknads- och kommunikationschef Susanne Skånberg, i en kommentar.

Det är andra året i rad som Saltå Kvarn kammar hem utnämningen. Men även om Järna-företaget tycks dominera branschen i fråga om hållbarhetsrykte dalar företaget från en total förstaplats, alla näringsgrenar inräknade, till plats tre. I stort ses livsmedelsbranschen som den sjunde mest hållbara bland totalt 21 branscher, exempelvis biltillverkare.

Lantmännen, som knep andraplatsen bland livsmedelsföretagen, landade på en tioendeplats överlag. Arla behåller en stark position och hamnar fortfarande plats tre i branschen och på plats 15 överlag.

Livsmedelsbranschens topp 10 på hållbarhet, enligt Sustainable Brand Index 2016

1. Saltå Kvarn
2. Lantmännen
3. Arla
4. Skånemejerier
5. Norrmejerier
6. Kung Markatta
7. Kungsörnen
8. Wasabröd
9. Axa
10. Polarbörd
Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062