23948sdkhjf

Han tar över Lagerbergs

Atria Scandinavia, som nyligen köpte kycklingföretaget Lagerbergs, har utsett Mats Markgren till ny vd.
Den 1 april vann Atria Scandinavia dragkampen med Kronfågel om Sveriges tredje största kycklingleverantör, blekingska Lagerbergs.

Läs också: Atria köper Lagerbergs

Nu meddelar Atria Scandinavia att Mats Markgren blir vd för kycklingverksamheten Lagerbergs, som kommer att drivas som ett eget bolag. Därmed ersätter han Curt Lagerberg, som drivit familjeföretaget sedan 1960-talet.

— Det känns verkligen positivt att få leda Lagerbergs. Atria har höga ambitioner och planer på att expandera verksamheten framöver. Varumärket Lagerbergs har stor potential att utvecklas på marknaden och jag ser fram emot att driva detta arbete tillsammans med personalen, säger Mats Markgren, i ett pressmeddelande.

Mats Markgren har 20 års erfarenhet inom livsmedelsbranschen och har tidigare varit på Scan och Lantmännen. Sedan årsskiftet har han ansvar för affärsenheten Atria Meat hos Atria.

— Lagerbergs har en stark lokal förankring sedan 50 år. Detta vill vi bygga vidare på och arbetar just nu intensivt med våra utvecklingsplaner för verksamheten. Mats har stor erfarenhet från livsmedelsbranschen och jag känner mig mycket trygg med att han kommer att leda verksamheten på ett fortsatt framgångsrikt sätt, säger Tomas Back vd Atria Scandinavia.

Atria Scandinavia tar över Lagerbergs kyckling den 29 april 2016.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11