23948sdkhjf

Efter bluffkritik — Dafgårdspizza försvinner

Förpackningen och namnet antyder att fryspizzan Big Billys är större än originalet. Vågen säger något annat, avslöjar SVT Plus. Dafgårds kommer att sluta baka pizzan till följd av kritiken.
I höstas lanserade Dafgårds en variant av sin storsäljare Billy pan pizza, en produkt som fick namnet Big Billys. Problemet är att den nya produkten, som fått en betydligt mer omfångsrik kostym, väger precis lika mycket som den klassiska varianten, 170 gram. Det uppmärksammade SVT Plus.

— Det spelar ingen roll vad avsändaren ämnar om konsumentens helhetsintryck är något annat. Man brukar tala om det första intrycket, och ligger det två snarlika produkter bredvid varandra, och den ena dessutom heter Big, så skapar det naturligtvis förväntningar hos konsumenten, säger David Ånesjö, jurist på Konsumentverkets, till SVT.

Enligt Dafgårds var idén bakom Big Billys att sälja en pizza med ”med lite vuxnare smak och annan pizzadeg”.

— Men allt går inte som man tänkt sig och pizzan var både svårare att baka än vad vi räknat med. Konsumenterna gillade den heller inte lika mycket som de vanliga Billyspizzorna, säger Ola Larsson, presskontakt på Dafgårds, som berättar att den negativa responsen från konsumenterna gör att Big Billys kommer försvinna från butikerna under hösten 2016.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063