23948sdkhjf

Ica-handlare är årets europé

Ica Maxi-handlaren från Södertälje prisas för sitt arbete för integration och mångfald.
Anna Lindh, Carl Bildt, Ulf Lundell, Margot Wallström och Jonas Berg har alla en sak gemensamt. Alla har blivit utsedda till Årets europé av Svenska Europarörelsen.

Årets pristagare, Jonas Berg, är en driver en Ica Maxi-butik i Södertälje och uppmärksammas nu för sitt arbete ör integration och mångfald.

— Att integrera människor i arbete är den viktigaste frågorna i Sverige idag. Ingen tjänar på utanförskap! Jag vill uppmana alla företagare att våga säga ja till en lärling eller en praktikant som lever i någon form av utanförskap. Jag är otroligt glad och stolt över att vårt arbete uppmärksammas, säger Jonas Berg, i ett pressmeddelande.

Under drygt tio år har han tagit emot över 400 praktikanter i sin butik, varav ett flertal också lett till anställning.

— Det finns flera Ica-handlare som jobbar med utanförskap men Jonas Berg är en fantastisk förebild för hela ICA genom sitt arbete med att skapa förutsättningar för människor på arbetsmarknaden, säger Fredrik Hägglund, vd på Ica-handlarnas Förbund, i ett pressmeddelande.

Utmärkelsen Årets europé har delats ut av Europarörelsen sedan 1995 till personer som ”har bidragit till att främja samarbetet mellan folken i Europa i syfte att stärka fred och frihet, kulturell förståelse och social samhörighet”. Priset överlämnas på Europadagen 9 maj på Södra teatern i Stockholm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078