23948sdkhjf

Franskt köttjätte intar den svenska marknaden

Bigard vill utmana skandinaviska köttföretag och få svenskar att köpa franskt kött.
Groupe Bigard, Europas största slaktföretag för nöt och kalv, har beslutat att tränga in på den skandinaviska marknaden via ett generalagentavtal med företaget Pesema.

Enligt köttjätten beror satsningen bland annat på att skandinaviska konsumenter har likvärdiga kvalitetskrav på livsmedel som på hemmamarknaden Frankrike.

Huvudkontoret ligger i Quimperlé i Bretagne och slaktar utöver lamm och kalv omkring 24 000 nötkreatur och 120 000 grisar per vecka. Koncernen har 53 procent av den franska marknaden och 22 procent av den europeiska marknaden.

Omsättningen är cirka 5 miljarder euro, eller motsvarande 46 miljarder kronor. Som jämförelse var omsättningen för köttkoncernen HK Scan närmare 4,6 miljarder kronor 2015.

"Våra marknadsundersökningar visar att det finns en hög efterfrågan på franska varor samtidigt som efterfrågan på icke-europeiska varor sjunker till följd av klimatförändringar och ökade krav på djurskydd och spårbarhet. Det franska köket är trots allt något som vi är väldigt stolta över och något som vi tar på allvar", meddelar Bigard i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063