23948sdkhjf

Miljonrenovering hos Semper

Två av tre valstorkar i Götene ska uppgraderas.
Semper har tre valstorkar vid anläggningen i Götene, där barnmatsföretaget tillverkar gröt, välling, modersmjölksersättning och glutenfria mixer. En av dessa renoverades 2012 och nu påbörjas arbetet med att uppgradera de resterande två.

— För oss är det effektivt och hållbart att renovera istället för att investera i helt nya maskiner, säger Jörgen Thunholm, platschef på Semper, i ett pressmeddelande.

Renoveringen av de tunga valstrummorna sker på plats hos Semper och uppdraget går till teknikhandelsföretaget Christian Berner, tillsammans med leverantören Andritz Gouda. Ordern är värd cirka 4 miljoner kronor.

Valstorkarna kommer att tas ur produktion under sex veckor för att åter vara i drift i augusti.

— Under torkprocessen gelatiniseras stärkelsen i produkten vilket gör den lättsmält för barnet och den blir också lättlöslig då vatten eller mjölk tillsätts. Resultatet är en slät och lättrörd gröt som upplevs behaglig i barnets mun. Denna karaktäristiska egenskap som uppnås vid valstorkning är unik och kan inte åstadkommas med andra torkmetoder, berättar Kurt Olofsson, teknisk säljare på Christian Berner.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081