23948sdkhjf

Domstol: Vitaminvatten är inte nyttigt

Coca-Cola får inte längre hävda att Vitaminwater är hälsosamt.
En sju år gammal tvist är nu till ända. Och på den förlorande sidan står Coca-Cola. I marknadsföringen för drycken Vitaminwater har läskjätten vilselett konsumenterna. Det enligt ett amerikanskt domstolsbeslut, skriver Fortune.

Det är påståenden om att Vitaminwater skulle vara hälsosamt som föranlett stämningen. Tidigare såldes drycken med uttryck som "Vitaminer + vatten = allt du behöver" och "Den här kombinationen av zink och stärkande vitaminer kan hålla dig frisk som en häst". Coca-Cola har även påstått att drycken skyddar från kroniska sjukdomar samt vara bra för ögon och leder.

Rätten fastslår också att begreppet "added sugar", tillsatt socker, måste skrivas ut på etiketten. Det för att en flaska Vitaminwater innehåller mellan 29 och 31 gram socker, vilket är mer än vad rekommenderat dagligt intag för en vuxen kvinna.

— Vi är nöjda över att nått en uppgörelse. Även om vi är fortsatt övertygade om vår rättsliga position i fallet gör vi bedömningen att det vore meningslöst att fortsätta denna kostsamma rättstvist, säger en talesperson för Coca-Cola till Fortune.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062