23948sdkhjf

Malmö har Sveriges bästa food truck

Sparris från Österlen hemligheten bakom
På parkeringsplatsen utanför Älvsjömässan i Stockholm stod 25 mobila restauranger — food trucks — och trängdes. Sveriges första officiella SM i Food Truck gick av stapeln i samband med mässan GastroNord och syftet var att höja statusen för food truck som restaurangform.

När kriterier som smak, utseende, prisvärdhet, hygien samt kvalitet på råvarorna bedömts stod Nordic Street Food från Malmö som vinnare. Vinnarrätten var en sparrisklämma bestående av grön Österlensparris, ramslökmajonnäs, syrlig vitkål och vesterhavsost på tunnbröd från Jämtland.

— Vi är ohyggligt glada och stolta över att efter tre års fajt få ett sådant här erkännande. Vi har verkligen kämpat för att få ut bra mat på gatorna och att få skapa nordisk street food. Det här är ett fantastiskt kvitto på att vi har lyckats, säger Pernilla Elmquist och Jens Almgren från Nordic Street Food, i ett pressmeddelande.

På andra plats kom The Kitchen Crew och tredje platsen tilldelades Jeffreys Food Truck.

Juryn bestod av Fredrik Eriksson, krögare på Långbro värdshus och ordförande för juryn i Årets Kock, Maria Rankka, vd för Stockholms Handelskammare, Maria Stridh, vd för Mässrestauranger, Ulla Karlström, redaktionschef på Allt om Mat och Jens Linder, journalist och kokboksförfattare.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109