23948sdkhjf

Efter succén — Wermlands Mejeri bygger ut

Ett halvår efter starten är mejeriet störst på både Ica och Konsum i hemtrakten. Nu byggs anläggningen ut och en ny förpackningsmaskin är införskaffad.
Som Food Supply berättade om i tisdags har Wermlands Mejeri rusat om konkurrenterna sett till försäljning på Konsum Värmlands butiker. Under årets första fyra månader har Wermlands Mejeri uppnått en andel inom sitt varuområde på drygt 57 procent samtidigt som grädden ligger på en andel på drygt 63 procent.

— Det ser likadant ut i Icas butiker, kanske till och med lite bättre, säger Yngve Gustafsson, vd på Wermlands Mejeri, till NWT.

Det innebär avsevärda intäkter för mejeriet, som drog igång så sent som i augusti i fjol. Detsamma gäller för mejeriets nio mjölkleverantörer, som tack vare en extraersättning om en krona per liter hittills i år erhållit runt 2 miljoner kronor från försäljningen i de två stora butikskedjorna.

— Det här är långt över våra förväntningar. Det är knappt jag förstår det själv, säger Yngve Gustafsson till tidningen.

I höst ska mjölkbönderna bli fler. När ytterligare fyra gårdar ansluter ökar samtidigt kapaciteten till 25 000 liter per dag.

Enligt Yngve Gustafsson hinner Wermlands Mejeri inte svara upp mot efterfrågan och förutom planerade nyanställningar till hösten, kommer mejeriet i Värmlands Nysäter byggas ut.

— I dagsläget får vi inte fram volymen som efterfrågas, framför allt inte när det gäller mellanmjölk. Vi har heller inte möjlighet att växa i nuvarande lokaler, därför bygger vi ut med 300 kvadratmeter och har bland annat skaffat en ny förpackningsmaskin, säger Yngve Gustafsson till NWT.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096