23948sdkhjf

Gäsene lanserar mjölk på flaska

Mejeriföreningen vill ge traditionell lantmjölk mer spridning.
Sedan en tid tillbaka har kunderna på Ica Maxi i Alingsås kunnat köpa lantmjölk från Gäsene Mejeri via en så kallad mjölkautomat.

Nu lanserar mejeriföreningen från Västergötland, som främst tillverkar hårdost, sin ohomogeniserade och lågt pastöriserade mjölk på flaska. Inledningsvis kommer mjölken, som har en fetthalt på mellan 3,8-4,5 procent att säljas på Maxi-butiken i Alingsås, för att sedan successivt göras tillgänglig i butiker i närområdet.

Vi vill växa försiktigt med mjölken eftersom produktion och distribution av mjölk är nytt för oss, säger Martin Pardell, vd på Gäsene Mejeri, i ett pressmeddelande.

— Vi är mycket stolta över vår mjölk och är glada att fler konsumenter nu får möjligheten och dricka den. Själv så använder jag den främst för att lyfta smaken i mitt kaffe och till jordgubbarna, säger Martin Pardell, som tog över rodret för Sverige minsta mejeriförening i mars 2015.

Läs också: Ny vd för Gäsene Mejeri

Västgötar tycks ha ett särskilt förhållande till gammaldags mjölk. Förutom det Ljungbaserade mejeriet i Gäsene har även en livsmedelsbutik i Fristad satsat på ett mjölkautomatsamarbete tillsammans med en lokal mjölkbonde.

Läs också: Säljsuccé för mjölk på glasflaska
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094