23948sdkhjf

Orkla värvar ny chips-vd

Malin Jennerholm byter kaffe mot kex och ostbågar.
Det blir Malin Jennerholm, senast Nordenchef för kaffeföretaget Jacobs Douwe Egberts out-of-home-verksamhet, som tar över som vd på Orkla Confectionery & Snacks Sverige.

Därmed blir hon chef för över 600 medarbetare vid anläggningar på fyra orter i Sverige med tillverkning av kex och snacks under varumärken som OLW och Göteborgs Kex.

— Jag är mycket glad för förtroendet att få leda en verksamhet med så många av svenska folkets favoriter inom kex- och snacks. Det känns otroligt spännande. Jag ser en stor potential att utveckla båda kategorierna vidare tillsammansmed mina nya kollegor, säger Malin Jennerholm, tillträdande vd Orkla Confectionery & Snacks Sverige.

Läs också: Nu tillträder han vd-tronen på Orkla

Malin Jennerholm började på Mondelez International, som då hette Kraft Foods, 1996 och har sedan dess haft flera höga poster inom koncernen, exempelvis som marknadsdirektör för varumärken som Marabou och Gevalia, Hon har också varit försäljningsdirektör för den svenska verksamheten inom Mondelez-koncernen

— Jag är mycket glad att Malin har tackat ja att leda vårt svenska företag; hon har den bredd och bakgrund som vi behöver för att kunna utveckla företaget vidare och leverera starka, lokala varumärken som både är hållbara för människor och det samhälle vi verkar i. Jag är övertygad om att hon blir en positiv kraft till den svenska verksamheten, säger Ann-Beth Freuchen, EVP & VD Orkla Confectionery & Snacks, i en kommentar.

Malin Jennerholm tillträder 15 augusti.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11