23948sdkhjf

Förlust för växande algföretag

Storsatsande Simris Alg siktar på internationell framgång. Företaget får dessutom ny ekonomichef.
Det nyligen börsnoterade Simris Alg mångdubblar produktionen och siktar på att få igång exporten av omega-3 på allvar.

Läs också: Snart kan algbonden skörda

Nettoomsättningen uppgick till 119 000 kronor, vilket är en ökning jämfört med blygsamma 21 000 kronor för motsvarande period i fjol. Jämfört med det fjärde kvartalet 2015 ökade omsättningen med drygt 60 procent.

Rörelseresultatet försämrades dock till närmare -4,6 miljoner kronor, vilket kan jämföras med -2,7 miljoner kronor för första kvartalet 2015.

En genomförd nyemission har emellertid fyllt på kassan avsevärt, och likvida medel uppgår till över 60 miljoner kronor.

"Den aktuella rapportperioden januari-mars präglades av förberedelserna inför noteringen samt det stora utbyggnadsprojektet som nu går mot sitt slut. Samtidigt passade vi på att smyga igång förberedelserna för vår exportsatsning, inför den mer storskaliga försäljningsstarten som planeras till hösten. Våra första beställningar från Japan och Sydkorea visar att människor över hela världen börjar få upp ögonen för Simris Alg, och det är en mäktig känsla att stå inför en global mångmiljardmarknad med vår unika omega-3", skriver Simris Algs vd Fredrika Gullfot, i en rapportkommentar.

Simris Alg meddelar samtidigt att Anna Ternéus tar över som ekonomichef efter Patrik Norberg, som under våren arbetat som konsult för bolaget. Anna Ternéus, som anställdes redan i februari, har tidigare varit ekonomichef på Lars Weibull och Almi Skåne.

Anna Ternéus ingår nu i ledningsgruppen och vd Fredrika Gullfot tar över ansvaret för IR.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078