23948sdkhjf

Dagligvaruhandeln går urstarkt

Tillväxten har inte avtagit. Dagligvaruhandeln omsatte 76,2 miljarder kronor det första kvartalet.
Den svenska dagligvaruhandeln har gått starkt på sistone och det första kvartalet 2016 är inget undantag. Tillväxten uppgick till 5,3 procent i löpande priser. Det enligt statistik från branschorganisationen Svensk Dagligvaruhandel.

Den siffran är emellertid något uppblåst till följd av påskeffekten — i år inföll påsken under det första kvartalet. Korrigerat för det blev utfallet 3,1 procent.

Omsättningen landade på 76,2 miljarder kronor, vilket innebär en ökning på 3,9 miljarder kronor jämfört med motsvarande period i fjol.

— Försäljningen steg i dagligvaruhandeln under första kvartalet i år. Tillväxten i löpande priser blev 5,3 procent men korrigerat för påsken som inföll i mars 3,1 procent. Enligt konfidensindikatorn ser vi att handlarna ser relativt positivt på året och enligt HUI:s prognos kommer branschen landa på en tillväxt på 3,5 procent, säger Karin Brynell, vd för branschorganisationen Svensk Dagligvaruhandel, i ett pressmeddelande.

Den svenska handeln visar även styrka i förhållande till våra nordiska grannar. Norges tillväxt under det första kvartalet var 2.2 procent medan den danska dagligvaruhandeln stannade på 0,8 procent. Det enligt en uppskattning från HUI Research.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109