23948sdkhjf

Chipsfabrik räddas kvar

Orkla har beslutat att inte stänga ned snacksfabriken på Åland.
I februari meddelade Orkla-koncernen att ett arbete med att se över fabriksstrukturen påbörjats. Medan framtiden för anläggningarna i norska Rygge var osäker har har också ålänningarna hållit andan.

Läs också: Orkla stoppar Sverigeflytt

Orkla Finlands vd Pasi Flinkman har inte uteslutit en nedläggning av snackstillverkningen i Haraldsby, som med sina drygt 100 anställda är en av de viktigaste arbetsgivarna på Åland. Även minskad produktion eller personalomflyttningar har funnits med på förhandlingsbordet.

Läs också: Osäker framtid för chipsfabrik

Nu verkar det dock som att Finlands största chipsfabrik blir kvar på orten. Det meddelade Pasi Flinkman under en presskonferens på torsdagen. Anledningen uppges vara resultatet av förhandlingar med olika intressegrupper och "interna och externa diskussioner", rapporterar Yle Nyheter.

Enligt Yle har den åländska landskapsregeringen gått med på att investera 5-6 miljoner euro i ett konkurrenskraftspaket de kommande åren, pengar som bland annat ska gå till förbättringar av bevattningssystemet för potatisodling och specialgrödor och en ny biogasanläggning. Även möjligheter till att dämpa energikostnader ska undersökas.

Fabriken blir kvar men i ett pressmeddelande aviserar Orkla ett besparingsprogram samtidigt som effektiviteten vid fabriken ska bli högre. Enligt Orkla behöver personalstyrkan minskas med åtta anställda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062