23948sdkhjf

Skånebryggeri femdubblar kapaciteten

Brygghuset Finn räknar med att brygga en miljon liter om året.
Brygghuset Finn från Landskrona storsatsar. I höst ska ölproduktionen femdubblas.

— Det innebär att vi kan nå över en miljon liter om året i produktionskapacitet, säger Philip Stankovski, styrelseordförande för Brygghuset Finn, till HD-Sydsvenskan.

Pengarna kommer från en pågående emission på 1,6 miljoner kronor och ska bland annat läggas på nya jästankar, uppger tidningen. Enligt Philip Stankovski finns det ett stort intresse för att investera i bryggeriet, som startades av Petter Lindholm, Simon Frennberg och Joacim Larsen 2011.

— Vi växer mycket och har nästan dubblat omsättningen varje år. Nu ligger vi över den försäljningstakt som vi satt för årets budget. Det är fantastiskt kul att vi uppfyller målen, säger Philip Stankovski.

Brygghuset Finns, som har fem anställda, producerar i dagsläget 150 000 liter öl per år. Målet är dock att gå de största svenska hantverksbryggerierna, som Oppigårds Bryggeri, Nils Oscar och Jämtlands Bryggeri.

— Med den nya, större produktionslinan tar vi ett stort steg närmare att bli störst i Sverige, även om det inte räcker hela vägen fram. Men vi är bland de största i Skåne, säger Joacim Larsen, vd på Brygghuset Finn, till HD-Sydsvenskan.

I fjol omsatte Brygghuset Finn omkring 3,6 miljoner kronor, en siffra som ska fördubblas under 2016. Målet är att omsätta 12 miljoner kronor 2017.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094