23948sdkhjf

65 procent kräver Krav

65 procent av svenskarna nöjer sig inte med ekologiskt när de handlar mat, utan letar efter Krav-märkta produkter, enligt en undersökning.
Nästan alla, 98 procent, av konsumenterna i Sverige känner till varumärket Krav medan endast 55 procent känner till lövet som symboliserar livsmedel som producerats enligt EU:s regler för ekologisk produktion. Det enligt en undersökning från TNS-Sifo som Krav har beställt för att ta reda på hur väl svenska konsumenter är medvetna om skillnaderna mellan EU-lövet och Krav-märkta produkter.

Sju av tio tillfrågade att de känner till att Krav har strängare regler än EU och 65 procent nöjer sig inte med ekologiskt utan letar efter Krav-märkta produkter i affären.

— Krav vill göra det vi kan för att driva ekologisk produktion och konsumtion framåt. Det är vårt uppdrag och därför är det extra roligt att så många konsumenter känner till att det finns en skillnad mellan Krav-märkt och annan ekologisk mat, säger Katarina Wolf, marknadschef på Krav, i ett pressmeddelande.

Andelen konsumenter som köper KRAV-märkt ofta eller ibland ökar från år till år och ligger nu på 79 procent. Enligt undersökningen är de som känner till att Kravs regler är strängare än EU:s mer benägna att leta efter Krav i hyllan.

— Nästan 40 procent av de som kände till KRAVs strängare regler köper KRAV-märkt så ofta de kan. Det kan jämföras med 22 procent bland dem som inte kände till skillnaden. Det visar på engagerade och motiverade konsumenter, vilket såklart är glädjande, säger Katarina Wolf.


Om undersökningen:

TNS Sifo har genomfört en kännedomsundersökning bland konsumenter i Sverige på uppdrag av KRAV sedan 2011. Syftet är att undersöka konsumenternas köpbeteenden och deras attityd gentemot ekologiska och KRAV-märkta livsmedel. Urval gjordes riksrepresentativt ur TNS Sifos onlinepanel och svar samlades in jämt över åldrarna 20–70 år. 1 000 intervjuer genomfördes mellan 25 september och 2 december 2015.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094