23948sdkhjf

Premium växer snabbast

Ökad efterfrågan på närproducerade premiumprodukter är inte bara ett storstadsfenomen, fastslår Livsmedelsföretagen.
Undersökningar har visat att svenska konsumenter efterfrågar närproducerade premiumprodukter. Och enligt Livsmedelsföretagens senaste konjunkturbrev tycks konsumenterna göra slag i sak i matbutiken. Branschorganisationen pekar på en trend mot att allt fler väljer kvalitet före pris.

Livsmedelsföretagen har även genomfört en enkät bland medlemsföretagen som visar att nio av tio av arbetar aktivt för att bredda och utveckla sitt premiumerbjudande. Samtidigt är det premiumsegmentet som ökat snabbast under de senaste tre åren, uppger de svarande medlemmarna. En majoritet av livsmedelsföretagen säger sig ha agerat för att möta en växande efterfrågan på lokalproducerade produkter.

— Jag tycker att det är glädjande att se att just de segment som de svenska livsmedelsföretagen vill verka inom är de som växer snabbast. På så vis tar livsmedelsbranschen rygg på övrig framgångsrik svensk tillverkningsindustri som en tydlig avsändare av högkvalitativa produkter att säger Carl Eckerdal, chefekonom på Livsmedelsföretagen, i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125