23948sdkhjf

Inga medaljer i Chark-SM

Tävlingen övergår i stället till kvalitetsstämplar.
Årets upplaga av Chark-SM, som arrangeras av SP Food and Bioscience, kommer att ha ett tydligare fokus på kvalitet. De guld-, silver- eller bronsmedaljer som tidigare delats ut ersätts nu med guldkvalitet, silverkvalitet och bronskvalitet.

Det för att minimera risken för förvirring ute i handeln.

— Detta är något vi fått synpunkter på vilket vi har tagit till oss och gör nu därför denna förändring. Eftersom Chark-SM går ut på att bedöma kvaliteten på charkuterierna så vill vi att de charkuterier som är av yppersta kvalitet ska få ett bevis på detta, oavsett om det är en eller tio produkter som får full poäng. Att flera produkter uppnår guldkvalitet är mer logiskt och lättare att kommunicera till konsumenter och försäljare, säger Annika Altskär, tävlingsansvarig på SP Food and Bioscience, i ett pressmeddelande.

En fördel är också att kvaliteten hamnar i fokus, anser tävlingsarrangören.

— Produkterna tävlar i kvalitet och det vill vi lyfta fram. Alla som är med och tävlar får en utvärdering av sin produkt och för många av de tävlande är Chark-SM en viktig del i deras kvalitetsarbete, säger Annika Altskär.

Utseendet på de nya medaljerna är det samma som tidigare förutom själva texten. Medaljerna från tidigare år kommer fortfarande vara godkända att använda. Precis som tidigare år har de produkter som når upp till guldkvalitet möjlighet att tävla om att bli Svensk Mästare.

Ett 40-tal domare kommer att bedöma produkterna i 16 tävlingsklasser i Eriksbergshallen i Göteborg den 27 oktober. Utöver vinsterna i de olika klasserna finns i år också hedersutmärkelser för klimatanpassade och ekologiska produkter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078