23948sdkhjf

Kravs vd slutar

Regelchefen går in som tillförordnad vd.
Styrelsen och Lars Nellmer har kommit överens om att han avslutar sitt uppdrag som vd. Enligt ett uttalande från Krav handlar det om att Krav ställs inför nya utmaningar "i takt med en kraftig och snabbt ökade tillväxt".

— Jag har haft en lärorik och oerhört stimulerande tid på Krav och är stolt över de resultat vi har åstadkommit. Nu ser jag fram emot nya utmaningar inom hållbar utveckling, säger Lars Nellmer, i ett pressmeddelande.

Lars Nellmer anställdes 2009 med huvuduppdraget att göra Krav mer utåtriktat. Enligt Krav har Lars Nellmer medverkat till att öka Kravs marknadsföringsinsatser. Under tiden som vd har Krav lanserat en ny version av Krav-märket och bildat ett europeiskt nätverk för liknande miljömärkningar.

— Lars var tidigt ute med målsättningen om en 20 procentig marknadsandel för KRAV- märkta livsmedel år 2020, och KRAV är på god väg dit, säger Kravs ordförande Elisabeth Gauffin.

Lars Nellmar slutar med omedelbar verkan och medan styrelsen hittar en efterträdare går regelchefen Kjell Sjödahl-Svensson in som tillförordnad vd.

— Nu är vi i ett stabilt och gynnsamt läge vilket ger goda möjligheter att hitta rätt kompetens för de nya utmaningar Krav står inför. Till exempel behovet av fler lantbrukare som möter den kraftigt ökande efterfrågan på ekologisk mat producerad i Sverige, säger Elisabeth Gauffin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062