23948sdkhjf

Fazer köper bagerikedja

Tio bageributiker införlivas i brödkoncernen.
Fazer fortsätter att sikta in sig på marknaden för hantverksbröd. 2011 förvärvades Gateau-kedjan i Sverige. Sedan dess har antalet Gateau-butiker vuxit från tolv till 32 stycken.

Nu öppnar Fazer-koncernen plånboken igen och köper hantverksbageriet Keisari i Finland. Därmed tredubblar Fazer, som redan äger fem bageributiker i Helsingforsregionen, sin närvaro i hemlandet till 15 enheter.

— Att utvidga vårt utbud är en del av Fazers tillväxtstrategi. Genom att förstå våra konsumenter kan Fazer utvecklas. Hantverksbakat bröd är en stark, ny trend runt om i världen. Fazer Bageributiks och Keisaris koncept kompletterar varandra, och skapar tillsammans en bra grund för vidareutveckling och framtida tillväxt. I och med förvärvet blir Fazer marknadsledare för inom sektorn för hantverksbakat bröd i huvudstadsregionen i Finland, säger Fazers koncernchef Christoph Vitzthum, i ett pressmeddelande.

Nyförvärvade Keisaris blir nu, tillsammans med Gateau och Fazer Bageributiker, en separat affärsenhet.

— Vårt mål är att fördubbla vår bageributiksverksamhets omsättning innan utgången av år 2021, säger Fazer Bageris vd Petri Kujala.

Det är Keisaris vd Tatiana Aminoff som kommer att ansvara för Fazers hantverksbageriverksamhet i Finland.

— Vi säljer gärna företaget till Fazer, som är ett uppskattat familjeägt företag. Vår kunniga personal samt brödets och konditoriprodukternas kvalitet är vår styrka. Fazer möjliggör också fortsatt tillväxt, säger Tatjana Aminoff.

Tatiana Aminoff kommer att rapportera till Peter Rydja, verkställande direktör för affärsenheten Fazer Bageributik.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094