23948sdkhjf

Vill ha 40 miljoner för Food Valley of Bjuv

Kommunen äskar 40 miljoner kronor för omställning av Findus anläggningar i Bjuv.
Att Findus kommer att lämna verksamheten i Bjuv står nu utom allt tvivel. Det efter ett slutgiltigt besked under tisdagen. All produktion upphör i december.

Läs också: Findus-förhandlingarna klara: 400 sägs upp

Nu ber Bjuvs kommun regeringen om hjälp. 40 miljoner kronor behövs för att ställa om Findusområdet inför framtiden och, inte minst, att rädda konceptet Food Valley of Bjuv, en mötesplats för livsmedelsinnovation.

— Det handlar om ett par olika saker, bland annat vill vi ha en samordnare som kan hjälpa oss att sy ihop hela konceptet på området när Findus lämnar. Sen hela det här med Food Valley of Bjuv-konceptet, att göra kretsloppsbaserad produktion. Det finns investerare som är intresserade, det finns ett stort intresse för det här har vi förstått, säger Anders Månsson (s), som är kommunstyrelsens ordförande i Bjuv.

Pengarna ska enligt planen bland annat gå till ny fjärrvärmeledning för att kunna utveckla växthusprojekt med fisk- och tomatodling samt att fortsätta utveckla Food Valley of Bjuv.

— Skåne är den livsmedelsproducent eller län som gör väldigt mycket för Sverige. Och då gäller det att satsa här nere både på foskning och utveckling och på de sammanslutningar som finns i Skåne. Det är viktigt för hela Sverige, säger Anders Månsson till SR.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079