23948sdkhjf

Äldsta kinakrogen stänger

Sveriges första kinakrog öppnade 1959. Nu tvingas ägarna att bomma igen.
Kinesiska Muren slog upp dörrarna vid Skeppsbron i Göteborg 1959 och blev sedan stilbildande för de kinarestauranger som snart poppade upp runt om i landet. Men om några veckor kommer muren rämna. Restaurangen tvingas nämligen stänga för gott.

— Ja, det stämmer att vi kommer stänga vår restaurang. Hyresvärden vill att alla gamla företag ska bytas ut i huset. Det blir en stor renovering och sedan ska de bygga nytt. Därför måste vi flytta på oss. Och vi får inte komma tillbaka, säger Jianwei Lin, som jobbar på Kinesiska muren, till Göteborgs-Posten.

Vid det här laget har dock stammisarna blivit härdade. Kinesiska Muren dömdes ut redan 2000 men då räddades huset från rivning av byggnadsnämnden. Därefter har det var många turer innan det definitiva beskedet till slut kom.

— Helt plötsligt ska den försvinna fast den är så gammal och alla vet var den är, man har ju käkat där sen 80-talet. Jag jobbade nere i fiskehamnen och det såg förvisso inte ut som det gör nu men det var samma lokaler. Det är tråkigt när saker försvinner, man har ju sina favoriter och det känns som att mycket bra dör ut nu, säger stamgästen Mikael Sivrup, till Göteborgs-Posten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078