23948sdkhjf

Belgare tar svenska kaffeandelar

Rosterijätte köper Smiling Faces.
Den belgiska kaffekoncernen Miko har förvärvat 100 % av aktierna i Smiling Faces AB. Miko är börsnoterade och verksamma inom kaffeservice med egna kafferosterier och tillverkning av engångsförpackningar.

2013 förvärvade Miko Kaffekompaniet AB och den nu aktuella affären innebär ytterligare expansion på den skandinaviska marknaden. För Smiling Faces skapas starka marknadsförutsättningar:

– Med en resursstark ägare skapas dignitet, styrka och bredd som kan utveckla Smiling Faces verksamhet långsiktigt framåt, säger Patrik Tysell, en av fyra grundare och avgående VD för Smiling Faces.

Kaffekompaniets vd Anders Sjögren har tidigare varit Key Account samt chef för Smiling Faces dåvarande Malmökontor. Han kommer i samband med affären att ta ansvar även för Smiling Faces.

– Genom Paus Management® fortsätter Smiling Faces att leda, utveckla och samordna pausen, och att leverera leenden i alla led. Vi är otroligt stolta och tacksamma över alla våra fantastiska kunder, med 93 % kundnöjdhet behöver man inte förändra ett vinnande koncept, fortsätter Patrik.

Smiling Faces kommer fortsatt att heta Smiling Faces, och verksamheten bedrivs utifrån befintliga affärskoncept.

Miko har varit verksamt inom kaffeindustrin i över 200 år Bolaget har cirka 700 medarbetare och omsätter över en miljard svenska kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093