23948sdkhjf

Ny vd på Dunkin´ Donuts

Jimi Metz byter Texas Longhorn mot munkar och kaffe. Samtidigt flyttar huvudkontoret.
Dunkin´ Donuts, som etablerades i Sverige i slutet av 2014, får ny vd och verksamhetschef i Jimi Metz. Han kommer närmast från Texas Longhorn, där han varit franchiseansvarig för 32 restauranger.

— Det triggar mig att få ännu fler gäster att upptäcka vårt breda utbud av frukost, fika och lunchmat. Det vi erbjuder passar både den som bara vill ha något gott snabbt och den som vill bli mätt på något hälsosamt, säger Jimi Metz, i ett pressmeddelande.

Snabbmatskedjan passar samtidigt på att fylla på kassan inför en planerad expansion i Sverige. Dunkin´ Donuts har tidigare meddelat planer på att öppna åtminstone ett 30-tal enheter i Sverige till 2019.

Läs också: Dunkin´ Donuts storsatsar i Sverige

Kedjans nuvarande vd Tommy Svensson, som också är delägare och en av grundarna till Dunkin’ Donuts i Sverige kommer att finnas kvar i företaget som styrelseledamot.

— För oss är det rätt tillfälle att Metz tar över rodret nu när vi har fått matgäster att upptäcka Dunkin’ Donuts utbud och vi därmed skapat en stabil plattform för kommande år på den svenska QSR-marknaden (snabbmatsmarknaden, reds. amn.), säger Tommy Svensson.

I samband med att Metz tillträder som vd 1 juli flyttas bolagets huvudkontor från Linköping till Stockholm.

Dunkin´ Donuts har sex restauranger i Stockholm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078