23948sdkhjf

Matsmart till Norge

"Många har hört av sig och tjatat."
Han har hintat om det tidigare, grundaren och vd:n Karl Andersson. I slutet av 2015 tog Matsmart in 30 miljoner kronor för att på sikt kunna växa utanför Sveriges gränser. Nu realiseras planen — att etablera e-handelsbolaget utomlands, skriver sajten Breakit.

— Vi har sett att norrmän gärna reser till Sverige för att fynda billiga varor. Nu testar vi med en försiktig lansering i Norge och jag tror att vår affärsidé kommer att attrahera miljömedvetna norrmän, säger Karl Andersson, till Breakit.

Då Norge är första anhalt för expansionen innebär dessutom att det avisera namnbytet inte behöver hastas igenom. Matsmart fungerar lika bra på norska som svenska.

Läs också: Matsmart vill byta namn

— Många i Norge har hört av sig och tjatat på oss om att de också vill handla hos Matsmart. Därför känns det sjukt spännande att vi har möjliggjort det här och att Norge blir det första landet vi expanderar till, säger Karl Andersson till sajten.

Matsmart, som bland annat säljer varor som närmar sig utgångsdatumet, startade 2013. Under fjolåret uppnåddes en omsättning på nästan 30 miljoner kronor.

— Vi vill ju expandera till flera länder i Europa, men nu koncentrerar vi oss på att stärka marknaden i Norge, säger Karl Andersson till Breakit.

Läs också: Miljonregn över Matsmart
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11