23948sdkhjf

Upphandling ska förbättras

Regeringen miljonsatsar för bättre upphandling av livsmedel.
— Det är viktigt att den offentliga sektorn kan ställa krav och välja livsmedel som motsvarar samhällets ambitioner vad gäller till exempel miljö och djurskydd. Det ger också bättre möjligheter för våra svenska bönder att kunna konkurrera i upphandlingar och samtidigt öka den svenska livsmedelsproduktionen, säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht, i ett pressmeddelande.

Upphandlingsmyndigheten får i uppdrag att öka kompetensen i fråga om upphandling av livsmedel och måltidstjänster inom offentlig sektor. Under 2016 tilldelar regeringen 500 000 kronor för att "genom informationsspridning och branschdialog utveckla kompetensen inom livsmedelsupphandling".

— I Sverige producerar vi livsmedel utifrån en ambitiös djurskyddslagstiftning och svenska bönder åstadkommer världens bästa djurvälfärd. Samtidigt kan våra barn, äldre och sjuka serveras offentlig mat från leverantörer som inte förhållit sig till den ambitiösa djurskyddsnivån vi faktiskt har i Sverige vid produktionen. Det är därför glädjande att regeringen idag kan presentera uppdraget till Upphandlingsmyndigheten. Genom att höja kompetensnivån inom det här området försäkrar vi oss om att skattebetalarna ges värde för de betalda skatterna, säger civilminister Ardalan Shekarabi.

Regeringen ska lägga ytterligare 2 miljoner kronor per år fram till 2018. Uppdraget ska slutredovisas senast den 28 februari 2019.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078