23948sdkhjf

Samarbete ska ta märkningsteknik utomlands

Skåneföretaget Pesema ska hjälpa Trac Technology att växa utomlands.
Trac Technology, som via en särskild QR-kod erbjuder spårbarhet för köttprodukter, har i dag slakterier som Skövde slakteri och Hälsingestintan på kundlistan.

Läs också: Skövde slakteri satsar på spårbarhet

Strategin är att hitta nya samarbeten med återförsäljare också utanför Sverige. Nu har Trac Technology tecknat avtal med generalagenten Pesema som extern återförsäljare av märkningen i Danmark och Frankrike.

— Pesema har under lång tid arbetat med att introducera och representera varumärken inom kött/chark från just Danmark och Frankrike till Sverige. Det innebär stora kontaktytor och brett nätverk. Målet med samarbetet är att kontraktera aktörer på marknaden i Danmark och Frankrike som ska märka sina produkter med vår unika QR-kod för full spårbarhet och storytelling, säger Thomas Nybladh, vd på Trac Technology.

Läs också: Fransk köttoffensiv lyfter Skåneföretag

Varför Trac Technology?

Trac Technology och Pesema arbetar mot ett gemensamt mål. Vi vill båda göra information om varan i butiksdisken eller på restaurangen mer tillgänglig i alla led, från tillverkare till slutkonsument. I Pesemas fall, som jobbar tillsammans med Groupe Bigard, finns all information om ursprung hela vägen tillbaka till gården där djuret är uppfött tillgängligt via särskilda djurpass. Informationen som finns i dessa djurpass kan med Trac Technologys hjälp utnyttjas och göras lättillgänglig för alla. Vårt mål är att alla, via ett klick på telefon eller dator skall kunna själv få kunskap om köttråvaran man har framför sig, säger Peter Madsen, som driver Pesema.

Vad ser du för positiva effekter med samarbetet för Pesemas del?

— För Pesemas del handlar det om synergieffekter genom att vi företräder Groupe Bigard i Skandinavien. Självklart får vi en positiv effekt genom att vi exporterar Trac Technologys tjänster till andra delar av Europa. På hemmaplan får vi också positiva effekter genom att produkter från Groupe Bigard/Pesema kan förses med Trac Technologys tjänster som i sin tur medför större transparens och lättare tillgänglighet av information för kunderna som köper varor av Groupe Bigard/Pesema i Skandinavien.

— Vi har dessutom större möjlighet till ”story telling” med hjälp av Trac Technology, där mjuka värden kan ges utrymme. Det kan till exempel handla om att de djur som Bigard i Frankrike använder sig av har i genomsnitt kortare färdväg till slakt än djur i Sverige eller att användningen av antibiotika är en av de mest restriktiva i världen, till att förmedla information om djurraser eller provinsen djurrasen kommer från, ungefär som information om olika vin-provinser och vilka egenskaper som varje provins har.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078