23948sdkhjf

Snacksföretag slåss mot konkurs

I höstas tog Fikabox in över en miljon kronor via gräsrotsfinansiering. Nu är pengarna slut och en ansökan om rekonstruktion är inlämnad.
Fikabox är en prenumererad tjänst för hemleverans av snacks. Konceptet, som är hämtat från internationella företag som Naturebox och Graze, bygger på en algoritm där varje snackslåda anpassas efter vilka preferenser kunden har uppgett tidigare, ett slags betygsättningssystem.

I september fick Fikabox på kort tid in 1,4 miljoner kronor via crowdfuning — pengar som skulle gå till expansion inom Sverige.

Läs också: Snacksuppstickare vill utmana chipsjättar


Men enligt sajten Breakit är pengarna slut och, för att undvika konkurs, skickade grundaren Amrit Singh in i en ansökan om rekonstruktion i början av augusti.

I ansökan, som Breakit refererar till, uppger Fixabox att resultatet varit positivt sedan i april i år men att kapitalet är slut och att verksamhetskostnaderna inte är "hanterbara".

Skulderna vid en konkurs skulle uppgå till 1,5 miljoner, konstaterar Breakit, samtidigt som skulder till leverantörer uppskattas till 830 000 kronor.

— Utifrån den informationen jag har fått från bolagets ledning så finns det goda utsikter att ta sig ur den här krisen. Marknaden ser bra ut, bolaget har krattat i maneget och har gjort en del investeringar. Fikabox har bra planer på hur man ska skörda och en finansieringsplan är att söka pengar via crowdfunding”, säger advokaten Urban Hjelm, som leder Fixabox rekonstruktion, enligt Breakit.

Under det senaste räkenskapsåret (brutet i juli 2016) redovisade bolaget en förlust på närmare en miljon kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.579