23948sdkhjf

Han blir vice glassdirektör

Sia Glass, med en tillväxt på 11 procent hittills i år ger marknadschefen ett större ansvar.
Stefan Carlsson, marknadschef på Sia Glass sedan 2014, tilldelas ett utökat ansvar hos glasstillverkaren. Han blir vice vd samtidigt som han behåller sina uppgifter som han haft i rollen som marknadschef.

— Stefans kompetens och utökade ansvar ska bidra till utveckling av SIA Glass med hela perspektivet på marknad, försäljning, kunder och lönsamhet, säger Per Stenström styrelseordförande i Sia Glass, i ett pressmeddelande.

Stefan Carlsson har tidigare varit vd för Parrots inom Orkla Foods Sverige och som vd för Fiskexporten i Varberg.

— Jag ser mer framåt än jag tittar i backspegeln, men det är såklart kul att se den positiva utvecklingen inom bolaget. Den svenska glassmarknaden har vuxit men Sia Glass har vuxit mer, säger Stefan Carlsson. Det är en fantastisk chans för mig att få rollen som vice vd, men med fortsatt ansvar som marknadschef.

I fjol sjösatte Sia Glass, som ägs av Bertegruppen, företagets största kampanj någonsin, "När livet leker", vilket bland annat tog sig formen av TV-reklam.

— Vi har gjort väldigt mycket annat också, naturligtvis. Sia Glass har en hel organisation som är på tå och utvecklar produkter som efterfrågas. Halländsk gräddglass med stråk av skotsk single malt whisky sålde helt slut vid lanseringen i butikerna, exempelvis. Vi har investerat i en ny produktionsanläggning för att möta efterfrågan, säger Stefan Carlsson, i en kommentar.

Läs också: Sia och Almondy skiljer sig

Inför sommaren stod det klart att det långvariga säljsamarbetet med tårtföretaget Almondy avslutades.

— Det för att frigöra tid för vår säljkår. Allt för att ta en större skopa av glassmarknaden. Sia Glass har en offensiv strategisk plan fram till 2020. Målet är att öka produktionen med 50 procent och vår marknadsandel till 25 procent, säger Stefan Carlsson.

Rolf Frid kvarstår som vd för Sia Glass och vice vd i Bertegruppen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063