23948sdkhjf

Falkenberg får all keso

Europas största cottage cheese-mejeri blir större.
All Arlas tillverkning av cottage cheese, eller keso Arlas svenska varumärke på mejeriprodukten, kommer att samlas i halländska Falkenberg. Under 2014 avvecklades tillverkningen i Skövde till förmån för mejeriet i Falkenberg. Nu meddelar mejerikoncernen att även tillverkningen vid Korsvej Mejeri i Danmark flyttas dit.

Läs också: Arla storsatsar på kesomejeri

— Arlas produktion av cottage cheese har en lång och stolt tradition i både Sverige och Danmark. Men vi har kommit till en punkt där vi har möjlighet att samla vår skandinaviska kapacitet och kompetens inom cottage cheese, och därmed försäkra oss om en så effektiv och lönsam produktion som möjligt. Därför väljer vi nu att flytta den sista delen av produktionen från Korsvej till Falkenberg, säger Jens Skovbo Ingvardsen, nordisk produktionsdirektör för Arla, i ett pressmeddelande.

Överföringen av produktionen från Korsvej till Falkenberg påbörjas vecka i början av november och beräknar vara genomförd strax före jul. Arla räknar med en produktion på cirka 19 500 ton per år. I Storbritannien producerar Arla årligen runt 12 000 ton cottage cheese.

— Arla har satsat på Falkenberg, med resultatet att vi nu är Europas största mejeri för cottage cheese. Att vi samlar den skandinaviska produktionen i Falkenberg är för mig ett kvitto på att vi har fantastiskt duktiga medarbetare, och vi ser alla fram emot att fortsätta utveckla mejeriet och producera cottage cheese för den europeiska marknaden, säger Owe Jarlö, mejerichef i Falkenberg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11