23948sdkhjf

Cloettas vd avgår

Personliga skäl ligger bakom beslutet.
Cloetta tappar sin vd och koncernchef David Nuutinen, som väljer att lämna konfektyrjätten av personliga skäl. Det efter ett drygt år på vd-posten och 13 år i bolaget.

— David Nuutinen har varit en framgångsrik och uppskattad ledare i Cloetta under sina 13 år i bolaget, varav det sista året som vd. Jag beklagar därför mycket att han har beslutat sig för att lämna Cloetta och jag vill å styrelsens vägnar uttrycka vår uppriktiga uppskattning och tack för hans engagemang och utomordentliga arbete för bolaget, säger Cloettas styrelseordförande Lilian Fossum Biner, i ett pressmeddelande.

Läs också: Ny vd för Cloetta AB

Den 1 september går Cloettas ekonomi- och finansdirektör Danko Maras in som tillförordnad vd och koncernchef.

— Jag är mycket nöjd med att Danko Maras tar rollen som tillförordnad vd. Han är mycket erfaren och har arbetat i bolaget i många år och kommer att tillsammans med koncernledningen säkerställa att vi fortsätter att driva lönsam tillväxt. Strategin och de finansiella målen ligger därför fast, säger Lilian Fossum Biner.

Styrelsen meddelar att sökprocessen för att finna en permanent ersättare inleds omedelbart. Cloetta uppger även att David Nuutinen kommer att vara tillgänglig för att stödja styrelsen och ledningen under sin uppsägningsperiod på sex månader.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094