23948sdkhjf

Minskad vinst för kycklingjätte

Men Scandi Standard ökade omsättningen med 12 procent.
Den nordiska kycklingkoncernen Scandi Standard, där Kronfågel ingår, ökade nettoomsättningen med 12 procent till 1 503,5 miljoner kronor under det första kvartalet.

Samtidigt minskade det justerade rörelseresultatet med 4 procent, från 77 miljoner kronor under det andra kvartalet i fjol till 74,3 miljoner kronor.

"Trots den starka tillväxten i nettoomsättning minskade koncernens justerade rörelsemarginal jämfört med föregående år. Detta berodde främst på ett lägre resultat för den danska verksamheten samt kostnader för att dra upp produktionen i Finland. Den finska verksamheten ingick dessutom i år under hela kvartalet jämfört med endast en månad 2015, uppger Scandi Standards vd och koncernchef Leif Bergvall Hansen i en rapportkommentar.

Även uppbyggnationen av den nya anläggningen Valla, i Katrineholm, påverkade resultatet i Sverige,

Läs också: Därför bygger Kronfågel ut

"Vi hade också extra kostnader i Sverige för att möta den starka efterfrågan och upprätthålla servicenivån samtidigt som fabriken i Valla byggdes om för att öka kapaciteten. Justerat rörelseresultat för jämförbara enheter ökade från föregående år", skriver Leif Bergvall Hansen vidare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094