23948sdkhjf

Slakteri satsar lokalt

Med en egen djurinköpare vill Siljans Chark positionera sig tydligare som en lokal aktör.
Siljans Chark, ökat slakten avsevärt under de senaste åren, är på jakt efter en lokal djurinköpare till slakteriet i Ickholmen utanför Rättvik.

— En bra relation mellan oss och våra producenter är väldigt viktig och vi hoppas att en ny, lokal djurinköpare kan bidra till ett utökat, djupare samarbete, säger Siljans Charks vd Thomas Perkiö , i ett pressmeddelande.

Anledningen uppges vara en kombination av ökad försäljning, en tuff inköpsmarknad och viljan att stimulera köttproduktionen i regionen.

Läs också: Siljans Chark miljoninvesterar

Samtidigt utökar Siljans Chark samarbetet med HK Scan, som äger bolaget till 39 procent. HK Scan har tidigare haft den inköpande rollen — men i samband med att Siljans Chark anställer en djurinköpare bildas ett gemensamt inköpsteam.

— Vår nya funktion kommer att ha ett nära samarbete med gårdarna som levererar kött till oss. En bra relation mellan oss och våra producenter är väldigt viktig och vi hoppas att ett förstärkt lokalt inköpsteam kan bidra till ett utökat, djupare samarbete.

Enligt Thomas Perkiö har Siljans Chark utökade samarbete med en rad grisgårdar i regionen lett till att många vågat öka sin produktion genom utbyggnad av verksamheten.

— Det är precis så vi vill att det ska gå till, att vi som lokalt matföretag kan samarbeta med producenter så att det vågar utveckla sina verksamheter, Thomas Perkiö.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078