23948sdkhjf

Svensk Kina-delegation sexdubblad

I fjol tog två företag rygg på Krav och besökte NOPA-mässan i Hongkong. I år reser tolv.
Svenska Lantchips, musteriet Roomi och oumph-tillverkaren Food for Progress några av de sammanlagt tolv svenska företag som ställer ut i märkningsorganisationen Kravs paviljong under den årliga NOPA-mässan i Hong Kong.

Det är andra gången som Krav ställer ut under NOPA, eller Natural & Organic Products Asia, som mässan egentligen heter. Här möts producenter och inköpare från hela världen.

Under fjolårets premiär deltog endast två företag från Sverige: Almnäs Bruk och Darhult Dairy Group.

Läs också: Så ska ekomejerierna vinna Asien

— Vårt mål är att på plats skaffa underlag för att avgöra om NOPA blir vår nästa ”permanenta” mässa. Vi skaffar detta underlag genom att hjälpa två sinsemellan väldigt olika svenska företag att ställa ut på två olika sätt. Målet för dem är såklart att sälja så mycket som möjligt, sa Kravs försäljningschef Johan Cejie, till Food Supply då.

Och Krav tycks nöjda med fjolårets besök. I år har ressällskapet svällt upp till tolv företag.

— Att så många företag vill vara med i vår paviljong i år tror jag beror på det snabbt ökande intresset för export i den svenska livsmedelsindustrin. Dessutom märkte vi förra året att Kina är mycket intresserade av KRAV-märkta produkter och vi ville att fler företag skulle få chansen att möta den asiatiska marknaden, säger Johan Cejie.

Munkagrodden, som drivs av Kenneth och Eva Bendroth och som producerar färska groddar, är ett av dem.

— Först var vi oroliga för att logistiken inte skulle fungera, men vi fick hjälp att hitta en kylkedja som tar groddarna till Hong Kong på ett dygn. Vi kan alltså nå en marknad på 10 miljoner människor, och få ett bättre försäljningspris. Det är intressant och utmanande och absolut värt att testa, säger Kenneth Bendroth på Munkagrodden, i en kommentar.

De följer med Krav till Hongkong.
Roomi
Scandinavian Organics
Food for Progress
Munkagrodden
Hällestads svamp
Svenska Lantchips
Alex & Phil
Ekorrens choklad/Arvid Nordqvist
Gaffel
Glommersbär
Frostab
Lapplands Honung
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109