23948sdkhjf

Ny vd för Svenskt Butikskött

Thomas Östlund lämnar över rollen efter tolv år.
I stället utses Tobias Berglund, senast vice vd på Gotlands Slagteri. Han har tidigare bland annat varit platschef och utvecklingschef inom HK Scan.

— Jag är självklart mycket glad över att få förtroendet att fortsätta driva utvecklingen med att skapa ett modernt bolag i en traditionellt orienterad bransch. Strategin ligger fast och nu gäller det att fortsatt arbeta hårt med att skapa förutsättningar för lönsam tillväxt och ökad konkurrenskraft. Utmaningar i branschen saknas absolut inte, men med högt kundfokus, kvalitativa innovativa produkter och affärsmässighet i alla led har vi goda förutsättningar för en fortsatt framgång för Svenskt Butikskött, säger Tobias Berglund.

Därmed lämnar Thomas Östlund, son till företagets grundare Bo Östlund, över stafettpinnen efter tolv år som vd.

"Nu är det dock dags att låta en extern kraft ta över rodret", skriver Svenskt Butikskött i en kommentar.

Läs också: HK Scan lämnar Gotland

Thomas Östlund kommer emellertid att även fortsättningsvis ha en aktiv roll i i verksamheten och arbeta med marknads- och ägarfrågor.

— Svenskt Butikskött har länge varit en drivande kraft för att lyfta ursprung och kvalitetskött i branschen och är idag en etablerad aktör med slakt, styckning och charkverksamhet. Jag är mycket stolt över vad vi åstadkommit hittills och nu känns det känns väldigt spännande att få lämna över vd-rollen till Tobias, säger Thomas Östlund och fortsätter:

— Tobias har en gedigen bakgrund i branschen kopplat till sin akademiska utbildning; en kombination som är väldigt ovanlig och som jag tror kan tillföra mycket till företagets fortsatta expansion. Personligen ser jag också fram emot att få mer tid att fokusera på bolagets framtida utveckling mot det moderna matföretaget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094