23948sdkhjf

Släng Löfbergs kapsel på komposten

Kritiserade kaffekapslar får sällskap av en återvinningsbar miljövän i storlansering.
Visst är kaffekapseln inte lika populär i Sverige som i resten av Europa – bara 4,5 procent av den totala kaffemarknaden utgörs av kaffekapslar medan de i Europa står för 30 procent. Det har lett till miljökritik eftersom kapslarna är gjorda av icke-förnybara ämnen som plast och aluminium och är svåra att återvinna. Tidigare i år förbjöds alla kommunala inköp av produkten i tyska staden Hamburg av just den orsaken.

Läs också: Ökad försäljning av kaffekapslar utmanar företagens miljötänk

Tidigare har Tassimo bett kunder skicka kapslarna till ett företag som utvinner plasten och säljer vidare, medan Nestlé förhandlat fram att Nespresso-kapslar ska få slängas med metallförpackningar.

Löfbergs börjar i andra änden i stället och har utvecklat en kapsel i växtbaserat material som kan slängas med matavfall. Den består av fiber från sockerrör och sockerbetor, vilket komposterar på cirka 12 veckor. Från att tidigare bara funnits i Löfbergs egna flaggskeppsbutik i Stockholm, Rosteriet i Karlstad, webbshopen samt på elektronikkedjorna Siba och Mediamarkt, lanseras kapslarna nu i alla Axfood, Ica och Coop i hela Sverige.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094