23948sdkhjf

Delikatessföretag expanderar i Göteborg

Förvärvar både majonnäsfabrik och Ridderheims gamla lokaler.
Företaget Örneborgs Delikatesser med bas i Kungsbacka utanför Göteborg har de senare åren växt ur sina gamla lokaler. Efter att ha sökt byggnadslov på en av sina nuvarande anläggningar i Kungsbacka och fått avslag, har de istället fått hitta plats någon annanstans.

Svaret blev Ridderheims Delikatessers gamla lokaler i Sisjön i Göteborg, dit hela Örneborgs verksamhet nu flyttar efter att ha varit utspritt på flera platser.

– Flera av oss har tidigare arbetat på Ridderheims så det känns lite som att komma hem, säger Lars Haglund, vd på Örneborgs Delikatesser, i ett pressmeddelande.

Men expansionen stannar inte där – Örneborgs förvärvar även Majonnäsfabriken Skånefinkost, som trots namnet ligger i Partille utanför Göteborg. Företaget producerar i huvudsak majonnäs sedan grundandet 1956. De gör också senap, och är en av få producenter som sköter hela processen själva, från malning till färdig produkt.

– Förvärvet av Majonnäsfabriken Skåne Finkost stärker vår position på den svenska marknaden men öppnar även upp för ännu fler möjligheter på den europeiska marknaden. Ny vd på Majonnäsfabriken Skånefinkost är Martin Bernhardsson som tidigare jobbat på Ridderheims Delikatesser och nu senast på Trensums Food AB. Tidigare ägarna har valt att stanna kvar vilket är väldigt glädjande, säger Lars Haglund.

Örneborgs Delikatesser omsatte förra året 168 miljoner och har 34 anställda. Förutom egna varumärken som bland annat inkluderar såser, dressingar och pepparrotsprodukter står företaget även som producent för flera av Sveriges största livsmedelsföretag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.36