23948sdkhjf

Bryggerijätten varslar 47 i Sverige

Ökad automatisering på lagret gör att bryggeriet skär ner inom logistikorganisationen.
I och med en ökad automatisering på lagret i Falkenberg varslar idag Carlsberg Sverige 47 tjänster. Bryggerijätten meddelar även att de slutar med egen fjärrtransport och lägger istället ut dem externt.

Carlsberg Sverige har sedan 2006 använt sig av automatiserade truckar, så kallade LGV (Laser Guided Vehicles), på lagret i Falkenberg. I och med att de behöver bytas ut utökar också Carlsberg funktionaliteten.

Läs också: Carlsberg säger upp 2 000 anställda

– Vi ska byta ut de automatiserade truckar vi använt sedan 2006, och de nya truckarna kan göra fler saker, säger Jörgen Welter, kommunikatör på Carlsberg till P4 Halland.

Läs också: Carlsberg Sverige varslar

Varslet omfattar 37 tjänster i Falkenberg, 8 tjänster i Årsta och 2 tjänster i Umeå, och är en fortsättning på varslet som inträffade för två år sedan. Då varslade företaget 67 personer efter att ha investerat 200 miljoner i det automatiserade centrallagret. De 67 blev till slut 12 personer som fick gå.

– Det är en fortsättning på varslet för ett par år sedan då truckarna inte riktigt funkade som de ville och därför blev det inte så många som fick gå då, säger Christina Pedersen, lokal ombudsman för Livsmedelsarbetarförbundet till P4 Halland.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094