23948sdkhjf

Han blir ny vd för Arla Sverige

Värvar inifrån till vd-rollen: "Jag är mycket glad över att återvända till Sverige för att leda och utveckla Arla."
Från och med 1 november blir Patrik Hansson ny vd för Arlas svenska verksamhet, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Patrik Hansson kommer närmast från posten som ansvarig för Arlas verksamhet i Sydostasien, som enligt Arla blivit blivit en av deras snabbast växande internationella marknader. Han tar över efter Henri de Sauvage, som tidigare i år meddelade att han kommer att lämna Arla. de Sauvage kommer att fortsätta som extern strategisk rådgivare för Arla.

– Henri har gjort ett utmärkt jobb för Arla på marknaderna i Sverige, Danmark och Finland, samt på koncernnivå. Jag hade gärna velat behålla honom i hans nuvarande roll, men Henri har själv valt att gå vidare. Därför är jag extra glad över att han vill fortsätta jobba med Arla på konsultbasis och bidra till att vidareutveckla vår Foodservice-verksamhet i Europa, säger Arlas koncernchef Peder Tuborgh.

Innan Patrik Hansson kom till Arla 2011 som ansvarig för ost, smör och fruktdrycker i Sverige, hade han 20 års erfarenhet av ledande uppdrag. Han har tidigare varit vd för kosmetik, hår- och kroppsvårdsföretaget Hardford och arbetat för Procter & Gamble, dels i Sverige, men också som marknadsdirektör för hudvårdskategorin i Östeuropa, Mellanöstern och Afrika.

Förra året utsågs Hansson till ansvarig för Arlas verksamhet i Sydostasien.

– Jag är mycket glad över att återvända till Sverige för att leda och utveckla Arla, men också för att vara med och skapa långsiktiga förutsättningar för lönsam mjölkproduktion i Sverige. Arla är ett fantastiskt företag som jag tror har en särskild plats i svenskarnas hjärtan. säger Patrik Hansson.

I samband med nytillsättningen meddelar även Arla att de ansvariga för företagets finska och danska verksamheter kommer att rapportera direkt till koncernchefen Peter Giørtz-Carlsen i stället för som tidigare till Sverigechefen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094