23948sdkhjf

Regeringens livsmedelsstrategi ännu inte klar

Den ofta försenade livsmedelsstrategin är fortfarande utan startdatum i höstbudgeten – som också bjuder på ekologisk satsning.
Regeringen meddelar i höstbudgeten som presenteras idag att livsmedelsstrategin, som ska öka exporten av svenska livsmedel, ska bidra till ökad produktion, sysselsättning och hållbar tillväxt – när den sjösätts.

En del av strategin framkommer dock i budgetpropositionen. Regeringen vill använda sig av ekologiska livsmedel för att stärka svenskt lantbruk – 25 miljoner om året ska gå till att öka ekologisk produktion och konsumtion, vilket också ska leda till en ökad export.

Dessutom satsar regeringen starkt på att utveckla det svenska mathantverket. Nationellt centrum för mathantverk i Jämtland får nästa år 20 miljoner kronor, och 10 miljoner om året från 2018.

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht planerade att ha livsmedelsstrategin klar våren 2016. Sedan sades det att den var i sin slutfas i juni, samtidigt som ett utkast hade skickats ut till alla riksdagspartier. Nu planeras strategin att presenteras någon gång innan årets slut.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078