23948sdkhjf

Hantverksbageri får norsk jätteorder

Leder till fördubblad omsättning, nyanställningar och centrallistning.
Bageriet Green Bakery i Göteborg har landat en jätteorder – bageriet ska leverera 10 000 kartonger av sina ekologiska kanelbullar till en ännu hemlig norsk butikskedja.

– De är väldigt stingsliga med det där, men jag kan säga att det rör sig om ungefär 600 butiker, säger Thomas Färnefalk, talesperson för bageriet, till Food Supply.

Tack vare ordern tror bageriet att omsättningen kommer att fördubblas. Framöver räknar norska kedjan med en volym på 2000 kartonger per vecka, något som motsvarar totalt 144 000 bullar. Därefter kommer kanelbullen bli listad i det centrala sortimentet

Läs också: Hantverksbageri får stororder från Ica

Green Bakerys ekologiska "kanelbolle", som den kallas i Norge, blir den första av sitt slag i landet – precis som i Sverige när Ica centrallistade produkten. Till skillnad från Ica, som tog in produkten förra året, satsar den norska kedjan hårt på bullen.

– Klart att vi hoppas på en ökning i Sverige också, det här är ett bra exempel. Den norska kedjan har hälften så många butiker, men köper 15 gånger så mycket, säger Thomas Färnefalk till Food Supply.

Kanelbullen blir i och med ordern bageriets mest populära produkt. Utöver den ekologiska märkningen skiljer sig bullen från mängden på flera sätt – den bakas utan jäst med surdeg, ekologiskt smör, riktig kanel och är helt fri från tillsatser.

– Det kan bli lite svårt att få tag i tillräckligt med råvaror, speciellt ekologiskt smör. Det mesta är konsumentförpackningar och vi behöver minst tio kilos-förpackningar.

Den totala ordern på 10 000 kartonger motsvarar 720 000 kanelbullar. För att få ihop ordern jobbar personalen nu i treskift, och bageriet kommer att snart att behöva utöka personalstyrkan med 4-5 nyanställda.

– De är inte vana vid den här volymen, men det är ett angenäma bekymmer i sammanhanget, säger Thomas Färnefalk till Food Supply.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094