23948sdkhjf

Bryggeriet växer – köper brandbil som öltapp

Det skånska mikrobryggeriet har precis fått in sin femte öl på Systembolaget och siktar mot 800 000 liter.
Höganäs Bryggeri har sedan starten 2013 stadigt ökat i alla kategorier. Med lanseringen av nya ölen Miss Behave, en IPA inspirerad av den amerikanska västkustens öl, kan hantverksbryggeriet stoltsera med fem olika sorter på Systembolagets hyllor.

Förra året gick produktionen upp till 200 000 liter, med målet att nå volymer 800 000 liter, skriver Helsingborgs Dagblad. Tio personer är anställda på bryggeriet och fler väntas. Tidigare i år tecknades också ett distributionsavtal med Spendrups. Men det småskaliga får inte glömmas bort för då försvinner kvaliteten, menar delägaren och bryggmästaren Lukas Östberg.

– Vi ligger på en relativt bra nivå. Alla faktorer stämmer: sund ekonomi, kvalitetskontroll, bra läge med bra människor som kan och vill, och så har vi jäkligt roligt, säger Lukas Östberg till Helsingborgs Dagblad.

Den senaste investeringen lär få många att höja på ögonbrynen – en gammal brandbil som tillhört Jonstorps räddningstjänst. Eftersom bryggeriet ofta medverkar på festivaler och andra evenemang såg ägaren brandbilen som en perfekt blandning mellan en ambulerande öltapp och reklampelare.

Genom att dela upp tanken i fem olika delar och sedan dra slangar fram till bilens kranar på fronten kan fem tappar leverera törstsläckande öl. Det är en uppseendeväckande hävarm i det nu bryggeritäta Sverige, men konkurrensen ser bara Lukas Östberg som positiv då det ökar intresset. Höganäs Bryggeri omsatte under förra året fem miljoner och förväntas öka ytterligare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.22