23948sdkhjf

Arla gör exklusiv ost

Skördefestosten finns bara i 2 000 exemplar – säljs endast i två dagar.
Under Ölands skördefest förra året levererades mjölken till det som idag blivit Arlas Skördefestost. Totalt har 2 000 hårdostar tillverkats och lagrats sedan dess. Nu säljs osten, men bara under två dagar av årets fest, och endast på tre ställen.

Det var starten på en ny exklusiv satsning, där Arla varje år kommer att använda mjölk från utvalda Ölandsgårdar för tillverkningen av nästa års ost.

– Arlas Skördefestost kommer att tillverkas efter samma recept varje år men beroende på väder och vind får osten sin unika smak och konsistens. Vår osttillverkning kännetecknas av ett gediget hantverk och stor passion, så det känns extra roligt att få vara med och starta en ny osttradition med smak av Öland, säger Ola Lindblad, ostmästare på Kalmar mejeri, i ett pressmeddelande.

Årets ost beskrivs som en blandning mellan herrgårds- och prästost, och kommer att kosta 75 kronor för 500 gram. Osten säljs under fredag och lördag i Arlas monter på Borgholms torg, på Drottning Victorias Hotell i Borgholm och på Arlabonden Kerstin Perssons gård i Köpingsvik.

Det innebär att Arla också gör en direkt konkurrent till den Skördeost som Ölandsost tar fram. Deras ost är i år tillägnad årets utsedda Ölandsby, Borgholm, och har en smak av pepparrotsbrännvin. Även den är begränsad till skördefesten, men finns att få på många platser runtom Öland under hela festivalen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094