23948sdkhjf

Svenska startup-kafét ska sänka Starbucks

Cykelns motsvarighet till en schweizisk armékniv är senaste uppdateringen från Wheelys.
För två år sedan startades det första Wheelys-kafét i Lund – nu levererar de mobila kaféer till 68 länder. Konceptet går ut på att sälja cykelkaféer, tillsammans med en tjänst där kaféägarna kan hantera betalningar, inköp och tillstånd via en app vilket Wheelys tar en avgift på.

Tidigare i år slog Wheelys svenskt crowdfundingrekord – med en insamling på 840 000 euro slog de tidigare rekordhållaren Berries by Astrid med god marginal. Bolaget nådde målet på bara 18 timmar, och beskrivs nu som ett hot mot de globala kafékedjornas position. Dessutom har de tagit in en investering på 20 miljoner från bland annat Paul Buchheit, skaparen av Gmail.

Nu kommer deras senaste kafémodell, inspirerad av lego-system för de många modulerna. Med nya Wheelys 5 kan man fälla fram espressobar, juicebar, crêpemaskin, cold brew-kaffemaskin, glassbox, turkiskt kaffe-kit och en droppkaffestation.

Företaget jämför sig själva med vilket toppkafé som helst – förutom att det kostar tio gånger mindre att starta ett Wheelys-kafé. En cykel från Wheelys går idag för cirka 6 000 euro. Enligt den senaste uppdateringen har Wheelys sålt 550 kaféer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081