23948sdkhjf

Brand på stor stärkelsefabrik

Flera glödbränder i industrilokalen i Mjällby krävde många timmars arbetsinsats från räddningstjänsten.
Vid halv fyra-tiden torsdag morgon inkom ett larm om brand på Lyckebys stärkelsefabriken Lister i Mjällby, rapporterar P4 Blekinge. Rörsystemet som transporterar potatisfiber hade råkat ut för glödbränder. Efter flera timmars arbete var branden slutligen släckt vid åtta-tiden.

Flera styrkor från runtom i Blekinge kallades in för att få styr på bränderna som orsakade mycket möda – räddningspersonalen var tvungen att hitta ställena i systemet där glöden fanns innan det spred sig till en silo.

– Men det hände inte. Vi har blåst ut hela ledningen med tryckluft. Nu har vi lämnat över till personalen på fabriken, säger Joacim Åberg, räddningschef i beredskap, till P4 Blekinge.

Ingen person har kommit till skada i samband med branden.

Läs också: Lyckeby investerar 100 miljoner i fabrik

Senast förra året investerade Lyckeby Starch 100 miljoner kronor för ny utrustning i Mjällby-fabriken Lister, en investering som planeras tas i bruk i augusti nästa år. Företaget ägs av cirka 700 lantbrukare i sydöstra Sverige och har egna bolag i Danmark, Polen Lettland, Ryssland, Tjeckien, Kina. Koncernen med 500 anställda omsätter cirka 140 miljoner.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078