23948sdkhjf

Nykomlingen blir Sveriges största ekobryggeri

Med grön öl blir Göteborgsbryggeriet störst i Sverige i en handvändning.
Nu kommer ölen bli grön på uppstickarbryggeriet Poppels från Göteborg – inte som Chicago-floden på St. Patrick's Day, men i alla fall certifieringsmässigt.

Hela Poppels sortiment får nämligen ekologisk märkning och med ens blir de Sveriges största ekobryggeri. Sedan starten 2012 har bryggeriet fortsatt växa allt större och idag dricks 120 000 öl från Poppels varje månad. Förra året sålde de cirka 300 000 liter öl, vilket placerade dem som sjua på försäljningslistan för svenska mikrobryggerier.

Sedan de flyttat in i nya bryggeriet i Jonsered precis utanför Göteborg i mars har bryggeriet bryggt helt ekologiskt, men det är först nu som certifieringsprocessen är klar.

– Vi har levt i den ekologiska produktionen länge och det känns fantastiskt att kunna kommunicera att vårt goda öl också är gott för miljön. Inom kort kommer också våra etiketter att berätta för våra kunder att ölet de dricker är ekologiskt, säger vd Mats Wahlström i ett pressmeddelande.

Den ekologiska omställningen, både i produktion och etikettväg, kommer inte att betyda att ölen kommer kosta mer. I och med att bryggeriet blivit så stora som de är, har de kunnat beställa ekologiska råvaror utan att behöva rucka på priserna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093